Kamer van Koophandel

KAMER VAN KOOPHANDEL

interface design

concept
interaction design
visual design
illustratie


terug

HET GAT IN DE MARKT

Om haar 200-jarig bestaan te vieren, wilde de KvK een game uitbrengen, bedoeld voor jonge ondernemers en voor kinderen – om zo hun interesse in ondernemen aan te wakkeren. Het moest leuk zijn, een klein beetje educatief, verslavend en vooral het plezier van eigen baas zijn uitdragen. De game die wij hadden ontwikkeld is een combinatie van 3 simpele spelletjes, die samen de volledige scope van het ondernemen omvatten.

1. ‘Het Gat in de Markt’ is een labyrinth spel, waarin je een balletje langs obstakels in een gat moet zien te manoeuvreren. De decors van de levels tonen typisch buitenlandse marktpleinen – de buitenlandse markten die veroverd moeten worden.
2. ‘Jij bent de Manager’ is een line-drawing game, waarin je je personeel op de werkvloer de goede richting op moet leiden. Steeds meer personeel bevolkt je werkvloer, en ondertussen moet je adverteren, acquireren en natuurlijk de belasting betalen.
3. ‘Het is NetWerken’ brengt de ‘echte’ wereld in zicht en biedt ondernemers een mogelijkheid om te netwerken en nieuwe interessante contacten op te doen. Overal in Nederland kan je je virtuele visitekaartje achterlaten en die van andere ondernemers oppikken. Wie verzamelt de meeste kaartjes? En wie regelt een real-life ontmoeting?

Wie vergeet tijdig de belasting te betalen, te adverteren of acquireren, kan vlot failliet gaan.. het is dus zaak zowel snel te handelen, als het hoofd koel te houden!

Gemaakt voor © Sharewire