AVANS – CMD

interface design

concept


terug

concept voor studentenportal 

Vanuit de CMD (Communicatie, Multimedia & Design) – opleiding van de Avans Hogeschool in Breda kwam een hele interessante vraag.

Zou het mogelijk zijn om een voorstel te maken voor een studentenportal, zonder dat er iets definitiefs werd ontworpen, met alleen de bedoeling om het project daadwerkelijk doorgang te laten vinden?

In het portal moeten studenten hun praktische zaken opzoeken en regelen, zoals cijferlijsten, voortgangsrapporten en projecten. Maar de wens bestaat om de studenten er ook te inspireren en op weg te helpen, met bijvoorbeeld interessante artikelen, verrijkende video’s, gerelateerde cursussen of stages op een verrassende locatie. – Een totaal ander soort functie, die het portal al snel onduidelijk om te navigeren maakt en in het ergste geval schizofreen doet overkomen.

Met andere woorden: Hoe verweef je ‘serendipity’ (de kunst van het vinden zonder te zoeken) in een bij uitstek pragmatische webomgeving? En hoe overtuig je iemand van het nut van zo’n omgeving, zonder diegene bij een presentatie de indruk te geven dat het project al af is?

animatie/navigatie concept – voorstudie
animatie/navigatie concept – voorstudie
animatie/navigatie concept – alternatief
animatie/navigatie concept – voorstel